Officieel: Kia Picanto facelift (2020)

Officieel: Kia Picanto facelift (2020)Na de Rio voorziet Kia ook de compacte Picanto van een deugddoende facelift!

Terwijl de slimme leaserijder voornamelijk naar de zuiver elektrische e-Niro of hippe XCeed plug-in hybride kijkt en de dynamische meerwaardezoeker droomt van die strakke Stinger spelen de compacte modellen van Kia eveneens enige rol van betekenis (zeker bij de klassieke consument) in Europa. De Rio werd vorige week nog opgefrist, nu is de beurt aan de guitige Picanto.

De echte Picanto liefhebbers bemerken direct enkele cosmetische aanpassingen zoals de nieuwe grille, strakgetrokken bumpers rondom en andere lichtblokken (met nu vierpunt LED dagrijverlichting en andere lichtsignatuur). Ook achteraan prijkt er nu LED verlichting terwijl de personalisatiemogelijkheden groeien tot tien kleurtjes en 14” of 16” velgen. Wie sportieve looks wil kan terecht bij de GT-Line uitvoering, avonturiers kiezen ongetwijfeld voor de X-Line die bijna crossover ambities koestert.

Binnenin stak Kia de nodige tijd/energie in een hoogwaardige afwerking en dito materiaalkeuze, het (optionele?) infotainmentsysteem groeit hier van 7” tot 8” en tussen de tellers prijkt een 4,2” digitaal display. De Picanto krijgt eveneens de Phase II UVO Connect functionaliteit waarmee je toegang krijgt tot live verkeersinfo, weervoorspellingen, parkeerinformatie/beschikbaarheid én Apple CarPlay / Android Auto compatibiliteit. Uiteraard zijn er ook voor het interieur diverse uitvoeringen/afwerkingen beschikbaar.

Kia Picanto facelift biedt de keuze tussen een atmosferische 1.0-liter MPI benzinemotor (67 pk) of 1.0-liter T-GDi driecilinder turbobenzinemotor (100 pk), beiden met een manuele vijfbak. Nieuw is de AMT transmissie (geautomatiseerde handbak) met eveneens vijf versnellingen.

De Picanto mag dan nog de kleinste telg uit het Kia gamma zijn, inzake veiligheid en rijhulp moet hij niet onderdoen voor hoger gepositioneerde modellen. Zo voorziet de Koreaanse autobouwer hier ondermeer een automatische noodremfunctie met voetganger/fietsersdetectie, dodehoekverklikkers, rijstrookassistentie en vermoeidheidsdetectie naast zes airbags.

Tegen het najaar 2020 zal de vernieuwde Picanto zijn opwachting maken in het Belgische dealernet, prijzen zullen in de lijn liggen van het huidige aanbod (vanaf 12.290 euro).

Lees hier onze rijtest met de Kia Picanto 1.2i!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...