Teaser: Volkswagen Arteon facelift, inclusief Arteon Shooting Brake (2020)

Teaser: Volkswagen Arteon facelift, inclusief Arteon Shooting Brake (2020)De hippe Arteon, het lifestyle topmodel van Volkswagen, krijgt een veelbelovende update op 24/06!

De Arteon resideert als VW’s vlaggenschip sinds 2017 bovenaan het gamma en probeert consumenten te verleiden met zijn ruim interieur, hightech gadgets en hoogwaardige materialen al is het toch vooral de unieke koetswerkvorm die de aandacht trekt. Een waanzinnig succes is het niet verworden maar toch heeft Volkswagen zo een lifestyle alternatief voorhanden voor wie een Passat beetje te grijs/saai is. Beide modellen delen overigens de nodige onderdelen.

En aangezien die Passat recentelijk opgefrist werd met nieuwe technologie, veiligheid, rijhulp (oa Travel Assist), connectiviteit, infotainment (MIB3 systeem) en gadgets is het nu de beurt aan de Arteon om daarvan te profiteren. Visuele verschillen zullen eerder beperkt blijven tot een strakke grille en extra personalisatiemogelijkheden, tevens zal Volkswagen de gloednieuwe Arteon Shooting Brake voorstellen die nog meer binnenruimte zal bieden.

Op de eerste beelden zien we een veelbelovende R (niet te vergewissen met de reeds beschikbare R-Line) blinken waardoor we stiekem hopen op een 300+ pk sterke topversie met 4MOTION vierwielaandrijving. Al zou een Arteon GTE plug-in hybride versie de kans op commercieel succes sterk doen toenemen. De Touareg R topversie is alvast voorzien van plug-in hybride techniek, de combinatie van beiden is dus ook perfect mogelijk.

De virtuele wereldpremière staat op de planning voor woensdag 24 juni 2020, extra informatie zal vermoedelijk voordien nog vrijgegeven worden.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Arteon 2.0 TSI 190 pk!

Teaser: Volkswagen Arteon facelift, inclusief Arteon Shooting Brake (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...