Teaser: Maserati Ghibli Hybrid (2020)

Teaser: Maserati Ghibli Hybrid (2020)De knappe Maserati Ghibli krijgt binnenkort elektro-ondersteuning.

Maserati associëren we steevast met knappe bolides en luidkeelse benzinemotoren maar om te voldoen aan de strenge emissieregels anno 2020 zal de Italiaanse autobouwer toch beroep moeten doen op elektrificatie. Een zuiver elektrische MC20 sportwagen staat op de planning net zoals een nieuwe SUV met plug-in hybride techniek. Toch ligt de focus initieel op hybride ondersteuning.

Onder de hippe #SparkTheNext noemer startte Maserati zojuist de communicatie omtrent de Ghibli Hybrid waarbij de 3.0-liter V6 benzinemotor ondersteuning krijgt van een compacte elektromotor/batterij. Deze kan energie opslaan en later recupereren, een innovatieve techniek die op zich al goed is voor een 15 à 20% lager brandstofverbruik/uitstoot.

Ook de Quattroporte en Levante SUV zullen als Hybrid leverbaar worden, in 2021 verwachten we een volwaardige plug-in hybride aandrijflijn met een grotere batterij en dus ook een groter zuiver elektrisch rijbereik.

Lees hier onze rijtest met de Maserati Ghibli 3.0 V6 350 pk!
Lees hier onze rijtest met de Maserati Ghibli 3.0 Diesel 275 pk!

Teaser: Maserati Ghibli Hybrid (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...