Officieel: BMW 6 Reeks Gran Turismo facelift (2020)

Officieel: BMW 6 Reeks Gran Turismo facelift (2020)Creëert deze deugddoende opfrisbeurt het nodige succes voor de BMW 6 GT?

Relatief kort na de lancering in 2017 frist BMW de 6 Reeks Gran Turismo (6GT, codenaam G32) alreeds op, mooi in analogie met de technisch gerelateerde 5 Reeks. De unieke koetswerkbouw werd behouden (zie het als een crossover maar dan zonder verhoogde koetswerkbouw) waardoor de 6GT trouw blijft aan zijn functionele (600 tot 1.800 liter bagage!) en comfortabele basisgedachte.

Met strakke bumpers rondom, nieuwe LED lichtblokken (inclusief lichtsignatuur) en nieuwe personalisatiemogelijkheden volgt BMW het klassieke facelift-recept, de optionele laserlichten blijven anderzijds wel waanzinnig cool! Binnenin blijven grondige nieuwigheden ook uit, wel kan je het centrale display in een grotere 12,3” uitvoering krijgen naast allerhande verbeteringen.

Nieuw is dat alle motoren van de BMW 6GT ondersteuning krijgen van 48V mild hybride techniek waarmee er (rem)energie wordt terug gewonnen (= zuiniger) en hergebruikt (= boost van 11 pk). Geen 630e plug-in hybride of M6 topversie te bespeuren, je moet kiezen tussen een 630i (258 pk / 400 Nm, viercilinder benzine), 640i (333 pk / 450 Nm, zescilinder benzine), 620d (190 pk / 400 Nm, viercilinder diesel), 630d (286 pk / 650 Nm, zescilinder diesel) of 640d (340 pk / 700 Nm, zescilinder diesel). Desgewenst zijn er ook uitvoeringen met xDrive vierwielaandrijving te verkrijgen.

Allemaal komen ze met luchtvering achteraan én de 8-traps Steptronic automaat, optioneel kan je het geheel naar hartenlust opwaarderen met een eindeloos lange/aantrekkelijke optielijst. Denk aan adaptieve cruise control, automatische parkeerhulp, luchtvering vooraan, intelligente BMW Maps, BMW Drive Recorder, adaptieve/slimme LED lichtblokken, meesturende achteras (aanrader!), instelbare dempers, actieve rolstabilisatie, …

Met slechts 50.000 verkochte exemplaren op drie jaar ziet de toekomst er niet al te rooskleurig uit voor de 6 Reeks Gran Turismo, toch probeert BMW het nog éénmaal in de vernieuwde vorm vanaf de zomervakantie van 2020. De 6GT rolt van de band in de fabriek van Dingolfing.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...