Officieel: Kia Rio facelift (2020)

Officieel: Kia Rio facelift (2020)De compacte Kia Rio werd opgewaardeerd met extra rijhulp én superslimme/zuinige benzinemotor.

De vierde generatie Rio zag het daglicht in 2017 en de tijd is volgens Kia nu rijp voor een deugddoende opfrisbeurt. De typerende Tiger Nose grille is iets smaller, de voorbumper ligt wat lager en de mislampen zijn mooi per vier gegroepeerd. Inzake personalisatie verwelkomen we de Perennial Grey en Sporty Blue tinten en nieuwe 16” lichtmetalen velgen, voor een extra sportieve vormgeving moet je nog steeds richting de blitse GT Line!

Binnenin moet de afwerkingskwaliteit nog beter zijn (ondermeer zachtere materialen) terwijl er een digitaal 4,2” display in de tellerpartij prijkt. Het slimme UVO Connect II infotainmentsysteem is hier te verkrijgen met een 8” touchscreen en moderne features (duo bluetooth connectie, draadloze Apple CarPlay / Android Auto, realtime verkeersinfo, voice commando’s en een handige app met voertuigdetails).

De vernieuwde Kia Rio krijgt op motorisch vlak een riante primeur mee, namelijk de EcoDynamics+ mild-hybrid met benzinemotor (100 pk of 120 pk) en ingenieuze handmatige transmissie (zesbak). Heel kort gezegd: de 1.0-liter driecilinder T-GDi Smartstream benzinemotor werkt samen met een 48V mild hybrid systeem (starter/generator en krachtigere batterij) en elektronisch gestuurde koppeling, allemaal met het doel om zoveel mogelijk energie te besparen/recupereren.

Veilig is deze Rio ook met Forward Collision-Avoidance Assist met voetganger/voertuig/fietserherkenning, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning en Blind-Spot Collision Warning. Desgewenst aangevuld met Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Intelligent Speed Limit Warning, Smart Cruise Control, Lane Following Assist, Rear Occupant Alert en Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist. Het Leading Vehicle Departure Alert systeem (lees: waarschuwing voor het vertrekken van de voorliggende auto) zou een primeur zijn in het B-segment aldus Kia.

In het najaar moet de vernieuwde Rio beschikbaar zijn bij de lokale Kia verdeler.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...