Officieel: Subaru BRZ Final Edition (2020)

Officieel: Subaru BRZ Final Edition (2020)Na negen jaar nemen we op gepaste wijze afscheid van de Subaru BRZ.

Samen met Toyota lanceerde Subaru in 2011 de BRZ, een speelse sportcoupé en in 2016 werd die wat opgefrist. Intussen naderen we het einde van zijn carrière want in de zomer van 2020 zullen de allerlaatste BRZ’s van de band rollen, reden temeer om het succes/afscheid kracht bij te zetten met een Final Edition.

Deze gelimiteerde uitvoering komt met rode Brembo remklauwen, stevigere Sachs sportschokdempers en 17” Black Metallic velgen. Het koetswerk wordt gespoten in Crystal Black Silica of het merktypische WR Blue Pearl. Daarnaast wordt elke ‘Final Edition’ voorzien van een genummerde special edition badge.

Binnenin krijgen we een blauwlederen met zwart Alcantara bekleding, in combinatie met blauwe, contrasterende stiksels op de zetels. Deze afwerking is eveneens terug te vinden op de versnellingspook, het multifunctionele stuur en de deurpanelen.

De Subaru BRZ Final Edition beschikt over een royale basisuitrusting zoals het 7” touchscreen Audiosysteem (inclusief Apple CarPlay/Android Auto), twee USB-poorten aan de voorzijde, elektrisch inklapbare en verwarmde buitenspiegels, automatische airco met twee zones, elektrische ramen en LED-mistlampen.

Motorisch blijft het bij een 2.0-liter boxer benzinemotor, goed voor 200 pk, in combinatie met een manuele zes-versnellingsbak.

Subaru Belux heeft 15 BRZ Final Edition’s beschikbaar die de jouwe kunnen zijn voor 39.995 euro (per stuk) via hun stockpagina. Snel zijn is dus de boodschap!

Toyota en Subaru zouden intussen opnieuw samen werk maken van een nieuwe BRZ die tegen 2021/2022 voorgesteld moet worden.

Lees hier onze rijtest met de Subaru BRZ 2.0i!

Officieel: Subaru BRZ Final Edition (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...