Preview: Hyundai i20 N (2021)

Preview: Hyundai i20 N (2021)Officiële bevestiging van Hyundai, er komt een hete i20 aan!

Met de i30 N en i30 Fastback N heeft Hyundai op korte tijd reeds haar stempel kunnen drukken binnen het high performance C-segment, nu maakt de Koreaanse autoconstructeur zich klaar voor een extra N model op basis van de nieuwe i20. Onze landgenoot Thierry Neuville mocht al even proeven van het prototype dat – marketing technisch gezien – een band heeft met zijn i20 WRC bolide.

Neuville mocht de Hyundai i20 N testen in het ijskoude Arjeplog (Zweden) waarbij hij enthousiast werd van de gemakkelijke/directe besturing, gretige motorblok en aantrekkelijke soundtrack. Aangezien de i20 N het zal opnemen tegen de Ford Fiesta ST en MINI Cooper S mogen we toch (minstens) 200 pk verwachten in combinatie met een manuele versnellingsbak en voorwielaandrijving. Uiteraard ook met een sportieve vormgeving vanbinnen en vanbuiten.

Binnenkort zal Hyundai meer informatie vrijgeven omtrent de veelbelovende i20 N, we verwachten een marktlancering begin 2021.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...