Officieel: Opel Vivaro-e (2020)

Officieel: Opel Vivaro-e EV (2020)De Vivaro-e is Opel’s eerste volledig elektrische bedrijfswagen.

De compacte stadswagen is dé uitgelezen koetswerkvorm om te elektrificeren, bestelwagens voldoen anderzijds ook perfect aan het EV profiel met de nodige stedelijke (start/stop) kilometers. Opel komt daarom met de zuiver elektrische Vivaro-e naar buiten die later het gezelschap zal krijgen van de kleinere Combo-e en Zafira-e (de personenversie van de Vivaro).

De Opel Vivaro-e is leverbaar in drie lengtematen, drie koetswerkvarianten en met verschillende praktische toepassingen. De Vivaro-e heeft een laadvermogen tot 1.275 kg en mag nog eens (geremd) 1.000 kg trekken. De elektromotor staat garant voor 136 pk / 260 Nm, de topsnelheid ligt op 130 km/u.

Standaard doet de Opel Vivaro-e het met een 50 kWh batterijpack (230 km rijbereik WLTP), optioneel is een 75 kWh batterijpack verkrijgbaar (330 km WLTP). Het rijbereik zal in de praktijk uiteraard grotendeels afhankelijk zijn van de rijstijl, belading, weersomstandigheden, … Laden (tot 80%) kan aan een 100 kW snellader in 30 minuten (50 kWh) of 45 minuten (75 kWh). In combinatie met een klassiek 230V stopcontact calculeer je best wat meer tijd in met de interne 7,4 kW (1-fasige) lader, desgewenst kan dat wel sneller met de 11 kW (3-fasige) lader.

Technisch deelt de Opel Vivaro-e een innige band met zijn PSA broers, de Peugeot e-Expert en Citroën e-Jumpy! De eerste leveringen van de Vivaro-e (die kort erna zelf zal beginnen te leveren) zijn voorzien voor het najaar van 2020. Een Belgische vanafprijs is momenteel nog niet vrijgegeven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...