Krijgt de Lexus LS opnieuw een V8?

Krijgt de Lexus LS opnieuw een V8?Een vlaggenschip mét V8 is pas echt een vlaggenschip.

De vijfde generatie Lexus LS luxelimousine maakte zijn Europese intrede in 2017 naar aanleiding van het Autosalon van Genève, een opfrisbeurt staat dus binnenkort ergens op de agenda. Naast méér rijhulp, gadgets, connectiviteit en personalisatiemogelijkheden is het vooral uitkijken naar het opgefriste motorengamma van Lexus’ vlaggenschip.

Momenteel is er namelijk enkel een LS500h (vanaf 97.590 euro) voorhanden in een F SPORT Line, Privilege Line en President Line uitvoering. Allen rekenen ze op de 3.5-liter Multi Stage Hybrid V6 aandrijflijn waarbij de benzinemotor (300 pk / 350 Nm) hulp krijgt van een zelfopladende elektromotor (179 pk / 300 Nm). Tezamen leveren die gezonde prestaties in een rustgevende setting maar in een vlaggenschip zou het gerust toch iets meer mogen!

Als we de geruchtenmolen mogen geloven maken ze bij Lexus werk van een nieuwe V8 Hybrid motorisatie die hier perfect zou passen in een nieuwe LS600h. Maar het is niet duidelijk of het een gloednieuw exemplaar zou zijn of een doorontwikkeling van de bestaande atmosferische 5.0-liter V8 uit de LC500.

Behalve de toevoeging van een achtcilinder zou de 218 pk sterke 2.5-liter viercilinder uit de ES300h ook zijn weg kunnen vinden naar de opgefriste Lexus LS. Tegen 2021 weten we ongetwijfeld méér!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...