Audi stopt met DTM (2020)

Audi stopt met DTM (2020)Audi trekt zich op het einde van het 2020-seizoen terug uit het Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) kampioenschap.

Aan alle mooie liedjes komt een einde zo blijkt. Audi heeft namelijk besloten dat het DTM gebeuren (Deutsche Tourenwagen Masters, een Duits racekampioenschap) niet meer 100% in haar visie past. Die visie omvat een steeds grotere focus op elektrische aandrijflijnen en daar past zo’n benzineverslindende racewagen minder goed tussen. De stevige kostenpost zal uiteraard – zeker in deze harde coronatijden – ook meespelen al wil de Duitse premiumconstructeur zich gaan toeleggen op de Formule E.

Hopelijk wordt Audi minstens even succesvol in de Formule E als in de DTM, zo scoorde de Vier Ringen de voorbije 20 jaar tientallen titels, overwinningen, pole-positions én snelste rondetijden. Het recente 2019 seizoen met de RS5 DTM gaat zelfs de geschiedenisboeken in als hét succesvolste Audi Sport seizoen waar ongeveer alles gewonnen werd.

Aston Martin trok zich vorig jaar al terug uit het DTM kampioenschap, voor 2021 staat enkel BMW met een aangedikte M4 Coupé op de grid. Of dit de (onvermijdelijke?) doodsteek is voor DTM zal snel duidelijk worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...