Video: McLaren Speedtail vs F35 gevechtsvliegtuig (2020)

Video: McLaren Speedtail vs F35 gevechtsvliegtuig (2020)Man vs machine.

De gloednieuwe McLaren Speedtail is tot veel in staat maar een Lockheed Martin-F-35 Lightning II verslaan in een sprint is misschien net wat te hoog gegrepen. Iets wat ze bij Top Gear toch graag eens wouden verifiëren, om het enigszins spannend en eerlijk (?) te houden werd het parcours wat uitdagender/aantrekkelijker gemaakt met de nodige bochten.

Dankzij een doordacht design en actieve aerodynamica moet de Speedtail zowel rechtdoor als in de bochten kunnen excelleren, een F35 gevechtsvliegtuig kan dergelijke kunstjes uiteraard ook (max 9g!).

Slechts 103 exemplaren zal McLaren bouwen van de Speedtail, allemaal voorzien van een driezits layout (een hommage aan de iconische F1) en een 4.0-liter V8 mét elektrohulp. Goed voor maar liefst 1.050 pk, een 0-100 sprinttijd van 2,8 seconden en een topsnelheid van méér dan 400 km/u. Alle Speedtails zijn al lang besproken aan een prijskaartje van enkele miljoenen.

Hoeveel Belgische exemplaren daartussen zitten is niet geweten, wél weten we dat er de komende jaren 34 F35’s de Belgische luchtmacht zullen versterken en de F16 vervangen. Daarvoor werd ongeveer 4 miljard euro neergeteld, goed voor bijna 12 miljoen per F35 dus!


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...