Preview: BMW 4 Reeks Coupe (2020)

Preview: BMW 4 Reeks Coupe (2020)Een nieuwe BMW 4 Reeks is altijd goed nieuws, al houden we ons hart vast voor die riante grille.

Normaliter is er bij Duitse nieuwigheden altijd veel (journalistieke) kritiek op de beperkte visuele verschillen ten opzichte van de voorgangers, daarvan zullen ze bij BMW geen last hebben met de aankomende 4 Reeks Coupé (codenaam G82). Net zoals de Concept 4 designstudie zal deze namelijk voorzien zijn van een riante grille. Dit – zoals Bugs Bunny met zijn konijnentanden – in hoogte, in tegenstelling tot de nieuwe 7 Reeks en X7 die beiden een kolossale grille hebben in de breedte.

BMW verschuilt zich ondermeer achter haar “historisch connectie” zoals met de 328 uit ’36 en de gerelateerde 328 Hommage uit 2011. We hopen dat de toekomstige 4 Reeks eigenaar deze extreme verandering (inclusief bijhorende uitleg) qua design zal smaken, sowieso zal de nieuweling de nodige aandacht scoren in het straatbeeld.

De grille zal ongetwijfeld een twistpunt worden, dit in tegenstelling tot de toegenomen binnenruimte (dankzij het CLAR platform), modern interieurdesign en hightech rijhulp/veiligheid/connectiviteit. Dit in combinatie met de gekende BMW (lees: hoogwaardige) afwerkingsgraad, premium materiaalkeuze en diverse personalisatiemogelijkheden. De nieuwe 3 Reeks zal daarvoor als leidraad dienen, hetzij met een iets sportievere touch.

Ook voor het motorengamma van de toekomstige 4 Reeks Coupé kunnen we ons baseren op de 3 Reeks, hetzij zonder de 318i en 316d instappers. Naast het klassieke aanbod (420d, 430d, 420i en 430i) kijken de dynamische meerwaardezoekers uiteraard reikhalzend uit naar de smakelijke topversies. Daar hoort uiteraard – na verloop van tijd – een nieuwe M4 Coupé (450 pk à 500 pk) bij maar ook de M440i xDrive en M440d xDrive zullen het nodige (rij)plezier creëren met hun zes-in-lijn motoren! Benieuwd of BMW de 4 Reeks Coupé ook als 430e Coupé plug-in hybride zal aanbieden…

Normaliter zal BMW de nieuwe 4 Reeks Coupé nog dit jaar onthullen, nadien volgen er opnieuw een dakloze 4 Reeks Cabrio en 4 Reeks Gran Coupé. Die laatste krijgt in de vorm van een i4 ook een zuiver elektrische evenknie. Impressie via Autofans.be.

Lees hier onze rijtest met de huidige BMW 420d Coupé!
Lees hier onze rijtest met de huidige BMW 420d Gran Coupé!
Lees hier onze rijtest met de huidige BMW 420i Cabrio!
Lees hier onze rijtest met de huidige BMW M4 Coupé Competition!
Lees hier onze rijtest met de huidige BMW M4 Cabrio!

Preview: BMW 4 Reeks Coupe (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...