Preview: Peugeot 508 PSE plug-in hybride (2020)

Preview: Peugeot 508 PSE plug-in hybride (2020)Een 400 pk sterke Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered (PSE) is nabij!

Naast een klassieke 508 Hybrid met plug-in hybride techniek (zowel in de berline als SW break) maakt Peugeot ook werk van een high performance topmodel binnen de knappe 508 familie. In het verleden kregen die de GTi badge opgeplakt, anno 2020 (en erna) zal dat vermoedelijk onder de nieuwe PSE (Peugeot Sport Engineered) noemer zijn. Toch wanneer er gebruik gemaakt wordt van doorgedreven elektrificatie.

Op recentelijk beeldmateriaal stuurt de Franse autobouwer haar ei-zo-na finale 508 PSE prototypes over de het testcircuit van Terramar in Sitges (Spanje). Verdere details werden niet vrijgegeven maar op basis van de technisch gerelateerde DS9 luxeberline en het voorgaande conceptmodel mogen we een combinatie verwachten van een 1.6-liter sterke viercilinder benzine (200 pk), elektromotor vooraan (110 pk) en elektromotor achteraan (200 pk). Tezamen goed voor ongeveer 400 pk en een 0-100 chrono van slechts 4,3 seconden.

De officiële onthulling van de hete Peugeot 508 PSE plug-in hybride moet dit jaar nog gebeuren, hopelijk is deze potente aandrijflijn op termijn ook beschikbaar in de praktische SW koetswerkvorm!

Lees hier onze rijtest met de Peugeot 508 GT 1.6 PureTech 225 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...