Ford schrapt nieuwe Focus RS (2020)

Preview: Ford Focus ST / Focus RS (2019)Wegens dure ontwikkelingskosten en strenge emissienormen krijgt de potente Ford Focus RS geen opvolger.

Voor de algemene coronacrisis (en ingrijpende gevolgen voor autoconstructeurs) was Ford al bezig met een grondige herstructurering om zo financieel efficiënter te werk te gaan al waren de uitdagingen voor een nieuwe Focus RS nog groter dan dat. Om de steeds strengere Europese milieunormen te respecteren zou er voor (mild) hybride techniek gekozen moeten worden wat logischerwijs extra kilo’s met zich meebrengt en dat strookt dan weer met de Ford Performance basisgedachte. En zo’n extreem hete (hyper?) hot hatch zorgt misschien wel voor de nodige aandacht, de verkoopcijfers blijven zeer beperkt.

Dus is het niet meer dan (economisch) logisch dat Ford geen nieuwe generatie Focus RS zal lanceren, voor de dynamische meerwaardezoekers een jammere zaak. Al is de nieuwe Focus ST (met opnieuw zowel een diesel als benzine en hatchback als praktische Clipper koetswerkvorm) ook gezegend met de nodige kwaliteiten. Maar of dat volstaat?

Ford laat per direct weten dat we niet te lang moeten treuren, zeer binnenkort zullen ze een gloednieuwe telg aan de begeesterlijke Performance familie toevoegen. Reële kans dat het over een Puma ST gaat … al zou een grotere Kuga ST ook levensvatbaar kunnen zijn.

Lees hier onze rijtest met de Ford Focus ST 2.3 EcoBoost (2019)!
Lees hier onze rijtest met de Ford Focus RS 2.3 EcoBoost (2017) !
Lees hier onze rijtest met de Ford Focus RS (2009) !

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...