Video: Bentley eert de Mulsanne (2020)

Video: Bentley eert de Mulsanne (2020)Afscheid van een (bijzonder luxueuze) vriend.

Het prestigieuze topmodel van Bentley, de Mulsanne, maakt zich klaar voor een nakend pensioen. De riante luxelimousine – uit de designhand van onze landgenoot Dirk van Braeckel – wist toch net niet voldoende commerciële interesse (lees: verkoop) te genereren in de voorbije tien jaar, zelfs met diverse updates en extra (koetswerk)varianten. Je zou denken dat het aan de vanafprijs van minimaal 300.000 euro zou kunnen liggen… De Britse autobouwer zet de Mulsanne toch nog even in de schijnwerpers alvorens het einde nabij is.

De laatste dertig exemplaren die van de band in Crewe (Bentley HQ, onder Manchester/Liverpool) zullen allemaal in de exclusieve “6.75 Edition By Mulliner” specificatie zijn. Deze eert niet enkel de Mulsanne met al zijn luxe, comfort en royale uitstraling, ook nemen we met het nakende vertrek afscheid van de legendarische 6.75-liter V8. Met de nieuwe Flying Spur heeft Bentley gelukkig nog een vierdeurs limousine in de aanbieding, toch is die wat minder speciaal.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...