Belgische prijs Suzuki Swift Sport (2020): vanaf 25.999 euro

Belgische prijs Suzuki Swift Sport (2020): vanaf 25.999 euroBlijft de Suzuki Swift Sport – nu mét mild hybrid techniek – een toegankelijke speelvogel?

Naast enkele subtiele visuele wijzigingen zit het grote nieuws van de vernieuwde Suzuki Swift Sport onder de motorkap. De 1.4-liter BoosterJet benzinemotor blijft op post maar krijgt hulp van een 48V boordnet, geïntegreerde startmotor en mild hybrid techniek. Daarbij wordt er zoveel mogelijk (rem)energie opgeslagen en hergebruikt waar nodig om zo het verbruik te drukken.

De benzinemotor moet het daardoor wel doen met slechts 129 pk / 235 Nm (ipv 140 pk / 230 Nm) al kan de elektrohulp daar kortstondig nog wel 14 pk / 50 Nm aan toevoegen. Op de weegschaal komt er ook 50 kg bij maar de Suzuki Swift Sport blijft nipt onder de magische grens van 1.000 kg. De nul-naar-honderdsprint neemt nu 9,1 (voordien: 8,1) seconden in beslag, de topsnelheid ligt nog steeds op 210 km/u. Het gemiddelde verbruik (5,6 liter) en CO2 uitstoot (127 g/km WLTP) zijn wel gezakt, al zal de gemiddelde Swift Sport eigenaar daar misschien niet direct mee inzitten.

Het goede aan de vernieuwde Suzuki Swift Sport is dat hij zo goed als full option komt én dat de Japanse autoconstructeur direct spreekt over de allerhande promoties/voordelen. Dat zal nodig zijn want met een vanafprijs van 25.999 euro komt deze Swift Sport zéér dicht in de buurt van de capabelere (en krachtige) Fiesta ST!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...