Preview: BMW M2 Coupe (2021)

Preview: BMW M2 Coupe G87 (2021)De aankomende BMW M2 Coupé biedt (hopelijk) opnieuw de smakelijke cocktail met achterwielaandrijving en een krachtige zes-in-lijn!

Bij de nieuwe 1 Reeks en 2 Reeks Gran Coupé koos BMW – wegens economische/logische – redenen voor het voorwielaangedreven platform met (een klein beetje) meer binnenruimte en moderne gadgets. Daarmee verloochenen ze ietwat hun befaamde succesformule, de vierwielaangedreven M135i xDrive heeft dan ook serieuze moeite om de dynamische meerwaardezoekers te overtuigen. Al heeft BMW daarvoor een 2 Reeks Coupé in de aanbieding die binnen afzienbare tijd volledig vernieuwd zal worden.

Belangrijkste nieuws is daarbij dat de toekomstige 2 Reeks Coupé (codenaam G87) wél trouw blijft aan achterwielaandrijving, in de M2 topversie ligt vermoedelijk ook nog steeds de huidige 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor. Als we de geruchten mogen geloven zal die minimaal 450 pk leveren (zoals in de uitgaande M2 CS), voor toekomstige speciale uitvoeringen/topmodellen zou dat vermogen nog kunnen oplopen (500 pk?). De manuele versnellingsbak zal de generatieswitch niet overleven, de automaat met dubbele koppeling zorgt op zijn beurt wel voor de snelste cijfers.

Instragrammer Zer.o.wt was reeds zo vrij om zijn Photoshoptalent te gebruiken om een impressie te maken van wat we eventueel mogen verwachten, duidelijk dat het basisrecept grotendeels behouden blijft. De échte BMW M instapper is hier zelfs te zien in de legendarische Miami Blue, Austin Yellow, Rosso Corsa en Fire Orange tinten.

Behalve een agressieve grille, blitse velgen, krachtige LED lichtblokken en een bredere poep zal de nieuwe M2 Coupé ook een sportief interieur meekrijgen, onderhuids mogen we eveneens de toepasselijke hardware verwachten (stijf onderstel, adaptieve dempers, grijpgrage remschijven, sperdifferentieel, …) om als dusdanig een stevige portie rijplezier te creëren. Laat maar komen!

Lees hier onze rijtest met de BMW M2 Coupé!
Lees hier onze rijtest met de BMW M2 Competition!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...