Video: CarWOW test de Audi RS Q8 (2020)

Video: CarWOW test de Audi RS Q8 (2020)Minimaal 135.000 euro neerleggen voor een 600 pk sterke Audi RS Q8, is dat een “goed” of “minder goed” idee?

Met de Q8 heeft Audi dé uitlezen SUV Coupé voor de modebewuste lifestyle consument, te verkrijgen met een 3.0-liter diesel of benzine die beiden voldoende vermogen leveren. Als dat niet volstaat is er een SQ8 die met zijn 4.0-liter V8 TDI prestaties en (relatief gezien) zuinigheid weet te combineren. Gezien de immense populariteit van de Audi Sport modellen (de RS’en!) kon de premiumconstructeur uit Ingolstadt de kans niet laten liggen om met een RS Q8 op de proppen te komen.

De waanzinnig snelle Audi RS Q8 leent zijn technische basis van de eveneens potente/praktische RS6 Avant waardoor er dus een 4.0-liter V8 benzinemotor paraat staat, goed voor 600 pk / 800 Nm in combinatie met quattro vierwielaandrijving en een 8-traps automaat. In minder dan 4 seconden katapulteer je jezelf richting 100 km/u en bij 250 km/u, 280 km/u of 305 km/u bereik je de zelf opgelegde (lees: betaalde) topsnelheid. Met cilinderuitschakeling, een ijverige start/stop systeem en 48V boordnet voor remenergierecuperatie probeert de RS Q8 zich zo zuinig mogelijk te geraden, reken anderzijds toch op een gepeperde brandstofrekening.

De vanafprijs van minstens 135.000 euro is vrij stevig maar in vergelijking met de directe concurrentie (GLE63 AMG Coupé, X6 M, Velar SVAutobiography Dynamic, …) oogt het vrij aantrekkelijk, zeker als weet dat dezelfde RS Q8 basiscocktail werd gebruikt voor de nog (veel) duurdere Porsche Cayenne Coupé Turbo en Lamborghini Urus! Nog steeds niet overtuigd door de kwaliteiten van deze Duitse krachtpatser, kijk even mee met Mat Watson van CarWOW.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...