Preview: Volkswagen ID.4 crossover (2020)

Preview: Volkswagen ID.4 crossover (2020)De tweede elektrische Volkswagen ID telg wordt de ID.4 crossover!

Een gloednieuwe en zuiver elektrische wagen bouwen én afleveren aan de enthousiaste klanten is altijd een grote uitdaging (vraag maar aan Elon Musk), zo is Volkswagen momenteel aan het zwoegen om enerzijds de ID.3 productie op te drijven en anderzijds de laatste foutjes/kinderziektes eruit te halen. Tegelijk kijken ze al vooruit naar een tweede model op het MEB platform, de funky ID.4 crossover!

De ID.4 kennen we al van de ID Crozz Concept uit 2017, normaliter moet het productiemodel nog in 2020 voorgesteld worden. Kort erop zal hij beschikbaar zijn voor Europa, China en de Verenigde Staten. De ID.4 deelt het nodige met de ID.3 dus verwacht een soortgelijk interieur, rijhulp, gadgets en aandrijflijnen. De ID.3 is verkrijgbaar met drie batterijpacks en bijhorend vermogen/rijbereik, zijnde 45 kWh (150 pk – 330 km), 58 kWh (204 pk – 420 km) en 77 kWh (204 pk – 550 km).

De aankomende Volkswagen ID.4 crossover doet het met een hippe en hogere koetswerkvorm waardoor je gemakkelijker kan instappen en een beter zicht rondom krijgt. De productie zal met een achterwielaangedreven variant starten, later volgt een versie met vierwielaandrijving! En aangezien er nu al geruchten zijn omtrent een snellere ID.4 GTX uitvoering…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...