Aston Martin werkt aan DBX zevenzitter en DBX Coupe

Aston Martin werkt aan DBX zevenzitter en DBX CoupeNaast de klassieke SUV koetswerkvorm plant Aston Martin nog enkele varianten van de DBX.

Tegen de zomer moet de DBX SUV leverbaar zijn (vanaf 200.000 euro) en zo de levensvatbaarheid van Aston Martin sterk verbeteren (understatement van jewelste), met enkel en alleen blitse sportwagens en exclusieve hypercars kom je er niet meer anno 2020.

Naast een praktische en functionele SUV wil Aston Martin het nieuwe platform/bouwstenen/fabriek aanwenden om ook andere varianten van de DBX te bouwen. Een krachtigere/sportieve variant is een logisch vervolg maar de Britten hebben hun zinnen ook gezet op een slankere DBX Coupé met aflopende daklijn in navolging van de Porsche Cayenne Coupé. In tegenstelling tot de DBX Concept zal het uiteindelijke productie-exemplaar vermoedelijk wel trouw blijven aan zijn vijfdeurs layout. Daarnaast moet er ook een grotere DBX komen met zeven zitplaatsen / drie zetelrijen, daarmee richten ze hun pijlen op de Range Rover, X7 M50i en GLS AMG.

De Aston Martin DBX is initieel leverbaar met de 4.0-liter V8 (550 pk / 700 Nm), op termijn volgt hier sowieso de nieuwe 3.0-liter zescilinder met plug-in hybride techniek. De kans dat de 5.2-liter V12 zijn opwachting zal maken in de DBX is klein wegens een zeer beperkte vraag, anderzijds is het technisch wel mogelijk. Dus zeg nooit nooit!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...