Officieel: Mercedes eVito (2020)

Officieel: Mercedes eVito (2020)Naast een deugddoende opfrisbeurt krijgt de praktische Mercedes Vito een zuiver elektrische eVito uitvoering!

Na de EQC en EQV is de eVito (beschikbaar als Tourer of Van) momenteel het derde zuiver elektrische Mercedes model. In vergelijk met de reguliere Vito zit het visuele verschil hem in een aangepaste grille en een laadklep links vooraan. De eVito is in twee versies (5,14 meter of 5,37 meter) te verkrijgen met maximaal negen zitplaatsen (in diverse stoelconfiguraties), het laadvolume schommelt tussen 999 liter en 1.390 liter. Mercedes richt zich dan ook voornamelijk op taxibedrijven.

De elektrische aandrijflijn van de Mercedes eVito drijft de voorwielen aan en is 204 pk / 362 Nm sterk. De energie wordt uit een 100 kWh batterij gehaald (waarvan er 90 kWh bruikbaar is) en is goed voor een rijbereik van 421 km. De topsnelheid ligt op 140 km/u, via de optielijst kan dat tot 160 km/u oplopen.

Met de watergekoelde 11 kW boordlader duurt het opladen met wisselstroom (230V stopcontact of klassieke laadpalen) ongeveer 10u, met een 50 kW snellader (gelijkstroom) moet je een goed uur voorzien. Met een 110 kW laadpaal wordt dat ingekort tot slechts 45 minuten.

De Mercedes eVito komt in de zomer van 2020 op de Belgische markt. Voor de eVito Van versie (goederenvervoer) betaal je minstens 41.990 euro (exclusief btw), de eVito Tourer (personenvervoer) start bij 43.990 euro (exclusief btw).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...