BMW eDrive Zones: automatisch emissievrij rijden in de stad (2020)Moderne BMW plug-in hybride modellen schakelen vanaf nu automatisch over op hun elektrische modus bij het binnenrijden van de eDrive Zone in centrum Antwerpen, Bergen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt en Luik.

Na eerdere testprojecten lanceert BMW nu de eDriving Zones in België. Daarbij schakelen hun EV’s en plug-in hybrides automatisch over op hun elektrische rijmodus in de grootsteden. Toch wanneer de batterijcapaciteit dat toelaat. Dit uiteraard om de luchtkwaliteit hier te verbeteren.

Op basis van “geofencing” werd zo het stadscentrum van Antwerpen, Bergen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt en Luik gedefinieerd. Indien het concept aanslaat kan de BMW eDrive Zones lijst op termijn uitgebreid worden.

Jammer genoeg valt de 225xe Active Tourer uit de boot, het innovatieve en milieuvriendelijke systeem werkt enkel op de plug-in hybrides van de vijfde generatie. Momenteel is dat de 330e Berline, 330e Touring, 530e, 745e limousine en X5 xDrive45e plug-in hybride. Meer informatie op bmw.be!

Update 24/09/2021: Ook in binnenstad van Luxemburg rij je nu automatisch elektrisch!