Belgische prijs Ferrari Roma (2020): vanaf 197.700 euro

Belgische prijs Ferrari Roma (2020): vanaf 197.700 euroInstapversie of niet, voor de Ferrari Roma moet je nog steeds 200.000 euro op tafel leggen.

Met de toevoeging van de gloednieuwe Roma heeft Ferrari haar klassiek GT (Grand Tourer) gamma aangevuld, zo komt de nieuweling onder de 812 Superfast en naast de dakloze Portofino te staan. Inzake sportwagens heb je nog steeds keuze tussen een F8 (in coupévorm of als F8 Spider) en de veelbelovende SF90!

Ten opzichte van de rest van het Ferrari gamma doet de Roma het met een afwijkende vormgeving (oa scherpe grille/neus, achterlichten, deurhendels, …), we gaan er vanuit dat we bepaalde stijlelementen in de toekomst (opnieuw) zullen tegenkomen. Ook voor het interieur komen de Italianen met nieuw concept waarbij zowel de bestuurder als zijn/haar passagier elk een “eigen zone” meekrijgen.

Voorin ligt er een 3.9-liter V8 onder de langgerekte motorkap die 620 pk / 760 Nm richting de achteras stuurt via een 8-traps sportautomaat die in de SF90 debuteerde. Een sprintje naar 100 km/u lukt daarmee in 3,4 seconden, 200 km/u haal je na 9,3 seconden en bij 320 km/u bereik je de topsnelheid.

Kostprijs van al dat moois? Minstens 197.700 euro vraagt Ferrari voor de Roma en daarmee is de “instapper” toch enkele duizenden euro’s duurder dan wat ze vragen voor een Portofino (vanaf 194.875 euro). In basisvorm wel te verstaan, iets dat ze bij Ferrari Monza (Gent), Ferrari FMA (Antwerpen) of Ferrari Francorchamps Motors (Waver) niet graag zullen zien, gelukkig kan je dat bedrag nog stevig aandikken met allerhande opties, personalisatie, gadgets en accessoires.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...