Officieel: Mercedes-AMG E53 facelift (2020)

Officieel: Mercedes-AMG E53 facelift (2020)Naast de klassieke E-Klasse Berline en E-Klasse Break krijgt ook de potente Mercedes-AMG E53 direct een opfrisbeurt.

De 571 pk en 612 pk sterke E63 AMG’s volgen ongetwijfeld later maar eerst steekt Mercedes de E53 4MATIC+ Berline en Break modellen in ’t nieuw. Dit mooi in analogie met de facelift voor het basismodel waardoor ze allemaal profiteren van nieuwe lichtblokken (voor+achteraan), minimaal gewijzigde grille en een opgewaardeerd digitaal dashboard + infotainmentsysteem dat MBUX ondersteunt. Met nieuwe 19” en 20” velgen en extra kleurtjes kan je nog verder gaan qua personalisatie, de ronde uitlaatmonden blijven hét herkenningspunt van een E53 AMG.

Onderhuids blijft Das Haus trouw aan het bestaande E53 AMG recept dat een 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor (435 pk) omvat die hulp van een elektromotor (22 pk / 250 Nm) krijgt. Daarmee zit je nog steeds in 4,5 seconden aan het eerste honderdtal en als 250 km/u niet volstaat kan de topsnelheid opgekrikt worden tot 270 km/u.

Reken op een vanafprijs van ongeveer 90.000 euro (in basisvorm), tegen de zomer verwachten we hem in de Mercedes’ showrooms!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...