Officieel: Bugatti Chiron Pur Sport (2020)

Officieel: Bugatti Chiron Pur Sport (2020)Bugatti komt met een straffe(re) Chiron Pur Sport!

Naast de “reguliere” Chiron heeft Bugatti de laatste jaren niet stilgezeten. Zo zagen we reeds een Sport, 110 Ans, Super Sport 300+, Noir Sportive, La Voiture Noire en Centodieci passeren. Nu komt daar de Chiron Pur Sport bij die “iets” sportiever voor de dag komt.

Zo is de exclusieve Bugatti Chiron Pur Sport gezegend met een breder koetswerk (uiteraard uit koolstofvezel), dubbele uitlaat, gigantische spoiler (voor méér downforce), titanium remblokken en magnesium velgen. Allemaal dragen ze bij tot een gewichtsreductie van 50 kg, de Chiron Pur Sport tikt nu af op slechts 1.949 kg!

De 8.0-liter W16 levert hier wederom 1.500 pk en 1.600 Nm, wel werden de versnellingsbakverhoudingen met 15% ingekort voor het dynamische karakter van de Franse hypercar te benadrukken. De Chiron Sport is in staat om 431 km/u te halen, de Chiron Pur Sport moet het doen met een topsnelheid van 350 km/u.

De productie van de Chiron Pur Sport moet in het najaar starten, slechts 60 exemplaren (aan 3 miljoen euro elk) zullen er gebouwd worden. Je interesse kenbaar maken kan via Bugatti Brussels.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...