Preview: Mercedes EQA (2020)

Preview: Mercedes EQA (2020)Tegen het einde van het jaar wil Mercedes een zuiver elektrische GLA crossover lanceren die als EQA door het leven zal gaan.

Met de onthulling van de GLA45 AMG en nakende presentatie van de GLA250e plug-in hybride biedt de nieuwe Mercedes GLA op motorisch vlak een ruime keuze. Toch zal Mercedes dit jaar nog een zuiver elektrische EQA afgeleide presenteren die het elektrische EQ submerk zal vervoegen. Daar is momenteel keuze tussen de EQC SUV en EQV luxebusje terwijl we ook nog de prestigieuze EQS limousine verwachten.

De Mercedes EQA prototypes ondergaan momenteel intensieve testen in het koude Noorden waarbij de ingenieurs de nodige aandacht besteden aan het thermisch beheer van de accu naast rijveilheid, wegligging en energierecuperatie.

De conceptuele voorganger EQA Concept had een 60 kWh batterij waarmee je tot 400 km ver geraakte, hopelijk haalt het productiemodel dergelijke cijfers. Qua prestaties zouden twee elektromotoren (één per as) tezamen voor 260 pk / 500 Nm moeten zorgen waarmee je in 5 seconden tot 100 km/u geraakt.

De productie van de EQA werd toegewezen aan de Hamback productiefaciliteit in Frankrijk waar Daimler (moederbedrijf Mercedes-Benz) ook de zuiver elektrische Smart modellen produceert. Op termijn moet daar ook een zuiver elektrische EQB (op basis van de GLB of B-Klasse?) van de band rollen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...