Preview: BMW i4 Concept (2020)

Preview: BMW i4 Concept (2020)Met de i4 Concept laat BMW alvast zien wat de toekomst kan (lees: zal) brengen.

Na de i3 stadswagen en i8 sportwagen (inclusief enkele derivaten van beiden) viel het elektrische BMW i verhaal ietwat stil. Binnenkort moet daar verandering in komen want de blauw/witte autobouwer uit München zal de i4 Concept presenteren. Een zuiver elektrische vierdeurs coupé die tegen 2021 zal evolueren naar een tastbaar productmodel, ja er komt dus een 4 Reeks Gran Coupé in EV vorm!

Binnenkort krijgen we de i4 Concept in zijn volledigheid te zien en dan zal het volledige (design)plaatje duidelijk worden, vooral qua grille houden we ons hart vast. Als het productiemodel dezelfde aandrijflijn zal gebruiken zit BMW sowieso goed, de 80 kWh batterij zorgt namelijk voor een rijbereik van meer dan 500 km. Met twee elektromotoren, samen goed voor 530 pk, moet de 0-100 sprint ook wel lukken in 4 seconden!

De i4 Concept – en de toekomstige BMW i4 – richt duidelijk zijn pijlen op de Tesla Model 3 en Polestar 2.

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...