Poll: Audi RS6 vs BMW M5 vs Mercedes-AMG E63 vs Porsche Panamera (2020)

Poll: Audi RS6 vs BMW M5 vs Mercedes-AMG E63 vs Porsche Panamera (2020)Kan de nieuwe Audi RS6 Avant zijn snelle collega’s verslaan in de sprint?

Naast een ijzersterke economie, worst, voetbal en een minder sympathiek oorlogsverleden staat Duitsland ook bekend om zijn snelle auto’s én ongelimiteerde Autobahn. Met die laatste in het achterhoofd voorzien de meeste Duitse automerken bijzonder krachtige uitvoeringen van relatief bruikbare/praktische modellen zoals de Audi A6 Avant, BMW 5 Reeks, Mercedes E-Klasse Break en Porsche Panamera Sport Turismo.

Onze Engelse collega’s van CarWOW wouden nagaan of de nieuwste (én dus ook de beste?) telg van deze bende ook de snelste was. De nieuwe Audi RS6 Avant (vanaf 119.950 euro) moet op papier alvast onderdoen voor dit gezelschap met de “slechts” 600 pk sterke 4.0-liter V8. De Mercedes-AMG E63 S AMG Break (vanaf 136.488 euro) haalt 612 pk uit eveneens een 4.0-liter V8.

De 680 pk sterke (!) Porsche Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid (vanaf 198.210 euro) heeft ook een 4.0-liter V8 in het vooronder maar mixt die met de nodige elektrokracht (én extra kilo’s). De BMW M5 weet zich ietwat te onderscheiden met zijn klassieke Berline koetswerkvorm én de 4.4-liter V8 die in de Competition uitvoering (vanaf 131.100 euro) tot 625 pk opgetrokken wordt.

Welke snelle Duitser geniet jouw voorkeur?

Audi RS6 vs BMW M5 vs Mercedes-AMG E63 vs Porsche Panamera

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...