Preview: BMW iNEXT SUV (2020)

Preview: BMW iNEXT SUV (2020)BMW trekt met de iNEXT prototypes naar het warme Zuiden.

Later dit jaar wil BMW – na al die jaren eindelijk – de iX3 SUV onthullen maar in de komende jaren moeten daar nog een resem elektrische modellen bijkomen. Zo passeerde de i4 (een zuiver elektrische 4 Gran Coupé?) en iNEXT (een zuiver elektrische X5 SUV of i6 MPV?) reeds in officiële communicatie (mét eigen beeldmateriaal), nu laat de Duitse premiumconstructeur uit München weten dat ze de iNEXT succesvol liet kennis maken met het bijzonder warme klimaat van Kalahari (Zuid-Afrika).

In het verleden werden er ook al de nodige testkilometers gemaakt in Arjeplog (het koude Zweden) en high performance tests op de circuits van Nürburgring (Duitsland) en Miramas (Frankrijk).

Dergelijke intensieve testprogramma’s moeten er uiteraard voor zorgen dat het toekomstige iNEXT productiemodel voldoet aan de strenge (premium) eisen van BMW. In het geval van Kalahari specifiek de dichtheid van allerhande componenten om stof buiten te houden.

In welke vorm we de iNEXT – ten laatste in 2022 – mogen verwachten is niet geheel duidelijk, wel wil BMW de lat direct hoog leggen. De productie werd reeds toegewezen aan de BMW fabriek van Dingolfing waar ze momenteel de 5, 6, 7 en 8 in elkaar steken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...