Officieel: Renault Talisman + Talisman Grandtour facelift (2020)

Officieel: Renault Talisman + Talisman Grandtour facelift (2020)Meer raffinement en technologie voor de Renault Talisman.

De Renault Talisman is minder bekend dan pakweg een Twingo, Clio of Zoe maar positioneert zich bovenaan in de Franse gammafolder met een strakke Berline of praktische Talisman Grandtour koetswerkvorm. Gezien de lancering in 2015 is de tijd rijp voor een opfrisbeurt.

De vernieuwde Talisman modellen krijgen vanaf heden nieuwe bumpers mee (met extra chroom), nieuwe lichtblokken (met de gekende C-vormige LED dagrijverlichting en dynamische richtingaanwijzers), achteraan pronken er ook LED lichten. Optioneel zijn er adaptieve LED Matrix Vision lichtblokken voorhanden die voor een optimale verlichting zorgen tot 220 meter!

In de personalisatiegids verwelkomen we de nieuwe koetswerkkleuren Gris Baltique, Rouge Millésime en Gris Highland. Nieuwe velgen zijn er ook in de vorm van Pierre (17’’), Stellar (18’’) en Sato (19’’).

Binnenin draait het om afwerking, uitrusting en hightech gadgets in de vorm van gekleurd leder, frameloze binnenspiegel, grotere bekerhouders, 10” digitaal dashboard, inductielader voor smartphones en nieuw stuurwiel met extra functietoetsen. De Initiale Paris uitvoering staat wederom garant voor de nodige luxe en comfort.

Op vlak van veiligheid breidt Renault het aanbod verder uit met ondermeer Highway & Traffic Jam Companion (adaptieve cruise met filemodus en rijstrookassistentie), Active Emergency Braking System (nu mét voetganger- én fietsersherkenning), Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Rear Cross Traffic Alert en Blind Spot Warning. De innovatieve 4Control vierwielsturing is nog steeds van de partij en zorgt voor extra wendbaarheid (lage snelheden) of stabiliteit (hoge(re) snelheden).

Motorisch doen de vernieuwde Renault Talisman en Talisman Grandtour het met de 1.3-liter TCe 160 en 1.8-liter TCe 225 benzinemotoren met respectievelijk 160 pk en 225 pk, steeds gekoppeld aan de zeventraps EDC automaat met dubbele koppeling. Dieselen kan met 1.7-liter Blue dCi viercilinder (120 pk of 150 pk) met handbak of 2.0-liter Blue dCi (160 pk of 200 pk) die rekent op de EDC automaat met zes versnellingen. Enige vorm van elektrificatie (mild hybrid, hybride of plug-in hybride) ontbreekt.

Tegen de zomervakantie komt de Renault Talisman in opgefriste vorm op de markt, prijzen zullen in de lijn liggen van het huidige aanbod.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...