Officieel: Mercedes-AMG GLA45 (2020)

Officieel: Mercedes-AMG GLA45 4MATIC+ (2019)Na de nieuwe A45 AMG en CLA45 AMG krijgen we ook een potente Mercedes-AMG GLA45 AMG met 387 of 421 pk!

De nieuwe Mercedes GLA was op het Autosalon van Brussel een van dé nieuwigheden, na de GLA35 AMG met 306 pk komt Das Haus nu (opnieuw) met een GLA45 AMG. Die doet het, net zoals de A45 AMG en CLA45 AMG, met de gloednieuwe 2.0-liter viercilinder turbodiesel, de 8-traps SpeedShift sportautomaat en slimme 4MATIC vierwielaandrijving. De GLA45 AMG is 387 pk / 480 Nm sterk, de GLA45 S AMG krijgt maar liefst 421 pk / 500 Nm! Met die laatste doe je 4,3 seconden over de nul-naar-honderd sprint en bij 280 km/u bereik je de topsnelheid.

Met een nieuwe (zeg gerust agressieve) grille, grote velgen, extra verluchtingsgaten, vierdelige (luidkeelse?) uitlaat en prominente spoiler komt de Mercedes-AMG GLA45 behoorlijk “karaktervol” voor de dag. Binnenin gaan de Duitsers verder op dat sportieve elan met véél alcantara, chroom en koolstofvezel.

De GLA45 AMG kan net zoals de “gewone” GLA terugvallen op een verhoogde koetswerkbouw, nodige binnenruimte en grote koffer (435 liter) terwijl er binnenin een hightech sfeertje heerst dankzij het brede MBUX infotainmentsysteem en digitale dashboard. Diverse aangepaste rijhulpsystemen zorgen ervoor dat de riante hoeveelheid vermogen goed op het asfalt kan gezet worden.

De eerste kennismaking met de Mercedes-AMG GLA45 4MATIC+ is voorzien op het Autosalon van Genève, in de tweede helft van 2020 verwachten we hem in de showroom. Reken op een vanafprijs van 70.000 euro!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...