Preview: Audi e-tron S en e-tron Sportback S (2020)

Preview: Audi e-tron S en e-tron Sportback S (2020)Net zoals bij het reguliere modellengamma komt Audi met een krachtigere S versie van haar e-tron modellen!

Het zuiver elektrische e-tron gamma (de e-step even buiten beschouwing gelaten) van Audi wordt volledig in Brussel gebouwd met keuze tussen twee koetswerkvormen (SUV en Sportback) en twee motoren (50 quattro met 336 km rijbereik en 55 quattro met 436 km rijbereik). Op het Autosalon van Genève zal Audi de e-tron S modellen onthullen die méér vermogen en een extra elektromotor meekrijgen.

De Audi e-tron S en e-tron Sportback S doen het met drie elektromotoren (een grote vooraan en twee kleintjes achteraan) wat zorgt voor een systeemvermogen van 435 pk en 880 Nm. Dankzij de Boost functie kan dat tijdelijk oplopen tot 503 pk en 976 Nm waarmee je in 4,5 seconden naar 100 km/u moet accelereren. De topsnelheid ligt net boven de 200 km/u.

De twee elektromotoren achteraan (ééntje per wiel) zorgen voor extra rijdynamiek aldus de Duitse premiumconstructeur. Door de aandrijfkrachten slim te verdelen (torque vectoring) wordt de auto “de bocht door geduwd” waardoor een kleinere stuur-input nodig zou moeten zijn om hetzelfde resultaat te behalen.

Net zoals de reguliere S modellen voorziet Audi ook een sportieve(re) uitstraling met (minimaal) 20” lichtmetalen velgen, sportieve accenten (diffusor, grille, brede wielkasten, …), sportzetels en een sportonderstel.

Na de zomervakantie moeten de eerste Audi e-tron S modellen leverbaar zijn. De kans is klein dat we ooit een e-tron RS versie zullen krijgen maar zeg nooit nooit in autoland…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...