Officieel: Volvo S90 Berline en V90 Break facelift (2020)

Officieel: Volvo S90 Berline en V90 Break facelift (2020)Hier zien we de verfijnde Volvo V90.

Blijkbaar gaat het zodanig goed met de S90 Berline, V90 Break en V90 Cross Country dat Volvo slechts héél beperkt haar topmodellen moet opfrissen. Zo bespeuren we (via het persbericht) nieuwe achterlichten met volledige LED verlichting, sequentiële richtingaanwijzers, nieuwe mistlichten en een nieuw “onderste deel” van de voorbumper! Uiteraard mogen nieuwe exterieurkleuren en velgopties niet ontbreken die het mogelijk maken om de Zweedse bolides nog meer te personaliseren.

In het interieur zorgt een geüpgraded Bowers & Wilkins audiosysteem voor een nóg betere geluidservaring dankzij nieuwe functies zoals een verbeterde versterker, automatische compensatie voor autogeluid en een nieuwe instelling die het geluid van uw favoriete jazzclub nabootst. De Advanced Air Cleaner (mét PM2.5-deeltjessensor) controleert/verbetert de luchtkwaliteit binnenin. De 12V contactpunten werden ook ingewisseld voor USB C connectoren en de ’90s verwelkomen een draadloze telefoonlader die zijn intrede maakte op de XC40!

De S90 Berline en V90 Break zijn vanaf heden te verkrijgen met de exclusieve Tailored Wool Blend bekleding die vorig jaar op de XC90 werden geïntroduceerd, wie geen leder wil (?) kan dat ook krijgen.

Op motorisch vlak introduceert Volvo hier ook de mild hybride techniek (met 48V boordnet en brake-by-wire (doorgedreven energieterugwinning) onder de B noemer, dit zowel voor de benzine- als dieselmotoren. De T8 Twin Engine plug-in hybride (390 pk) gaat als Recharge door het leven – niet verwarren met de zuiver elektrische XC40 Recharge – en krijgt in bepaalde regio’s het gezelschap van een T6 Recharge evenknie (340 pk en wederom vierwielaandrijving).

De vernieuwde S90 Berline en V90 Break maken binnenkort hun opwachting in het Volvo dealernet.

Lees hier onze rijtest met de Volvo V90 Break D5 AWD!
Lees hier onze rijtest met de Volvo S90 Berline D5 AWD!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...