Officieel: Mercedes-AMG GLE63 Coupe (2020)

Officieel: Mercedes-AMG GLE63 Coupe (2020)Na de reguliere GLE63 AMG komt Mercedes opnieuw met een sportief gelijnde GLE63 AMG Coupé!

Voor wie het wat meer uitgesproken/karaktervol mag zijn is er naast een GLE SUV ook een GLE Coupé (in navolging van het BMW X6 succes). De GLE zit intussen aan zijn derde generatie en van de GLE Coupé hadden we officieel nog geen AMG uitvoering, iets dat ze naar aanleiding van het Autosalon van Genève (begin maart) nu rechtzetten.

De Mercedes-AMG GLE63 Coupé rekent wederom van de 4.0-liter V8 in twee uitvoeringen (571 pk / 750 Nm of 612 pk / 850 Nm voor de straffere S versie), beiden voorzien van een 9-traps sportautomaat en slimme 4MATIC+ vierwielaandrijving die de focus achteraan legt. Afgezien van de nodige kilo’s doet deze lifestyle performance SUV coupé de 0-100 sprint toch in minimaal 3,8 seconden en ligt de topsnelheid op 250 km/u (optioneel 280 km/u).

Interessant is de aanwezigheid van de EQ Boost hybridetechniek (48V boordnet) dat kortstondig een boost (+22 pk) kan leveren én tegelijk zo efficiënt (lees: zuinig) met energie om te gaan. Cilinderuitschakeling hoort daar eveneens bij.

De nieuwe Mercedes-AMG GLE63 Coupé is voorzien van de nodige hulpmiddelen om zowel sportief, comfortabel, veilig als modern te zijn. Daarnaast zorgt de gekende AMG saus voor de nodige uitstraling met minstens 21″ inch lichtmetalen velgen, een agressieve grille, vierdubbele uitlaat achteraan en véél chroom/alcantara/koolstofvezel binnenin.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...