Video: Autocar test de vernieuwde Porsche Cayman GTS en Boxster GTS (2020)

Video: Autocar test de vernieuwde Porsche Cayman GTS en Boxster GTS (2020)Voor wie naast de exclusieve 718 Cayman GT4 en Boxster Spyder greep heeft Porsche (eindelijk) goed nieuws!

Lang leve de zescilinder! Nadat Porsche voor het 718 gamma eerst beroep deed op de (potente) 2.0-liter en 2.5-liter viercilinders opteren ze voor de vernieuwde GTS uitvoeringen gelukkig weer op een zescilinder boxermotor. Deze 4.0-liter (!) zag het levenslicht in de exclusieve Cayman GT4 en Boxster Spyder waarna deze nu opnieuw hun weg vinden naar de meer sportieve uitvoeringen van de Cayman en Boxster. De kans is (meer dan) reëel dat de volgende generatie terug een zescilinder zal meekrijgen al zou de viercilinder vermoedelijk blijven als instapper (en voor China!).

Maar alvorens we beginnen te spreken over een nieuwe generatie kijken we eerst nog eens goed naar de vernieuwde Porsche Cayman GTS (vanaf 85.256 euro) en dakloze Boxster GTS (vanaf 87.313 euro). Naast enkele zwarte accenten en GTS badges rondom levert de zescilinder hier 400 pk in combinatie met een manuele versnellingsbak, sportonderstel, 20” lichtmetalen velgen en de slimme/adaptieve ophanging. Eind 2020 kan je hier nog kiezen voor een PDK automaat.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...