Preview: Toyota Corolla GR (2022)

Preview: Toyota GR Corolla (2022)Naast een veelbelovende Yaris GR4 werkt Toyota ook aan een Corolla GR met ongeveer 250 pk!

Je associeert Toyota misschien (te) snel met de Prius en hybride-alternatieven, toch bieden ze tevens de nodige sportieve modellen. Denk aan de Yaris GRMN, GT86 en Supra, binnenkort komt daar nog de knotsgekke Yaris GR bij die het segment (vermoedelijk) op zijn kop zal zetten.

Gezien de stevige investeringen in het Yaris GR project hadden we geen krachtige Corolla uitvoering verwacht, klaarblijkelijk komen ze daar in Japan nu toch op terug. De Corolla GR zou dezelfde 1.6-liter driecilinder gebruiken maar voldoende nemen met 250 pk (ipv 270 pk in de Yaris GR4) waarmee hij mooi de aansluiting vindt met de Hyundai i30 N, Volkswagen Golf GTI en Ford Focus ST!

Haast en spoed zijn momenteel nog nergens voor nodig, we verwachten we snelle Toyota Corolla GR maar tegen 2022 à 2023 in de showrooms. Intussen kan je wel al kiezen voor de sportief ogende Corolla GR Sport uitvoering!

Lees hier onze rijtest me de Toyota Corolla 1.8i Hybrid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...