Officieel: Kia Sorento SUV (2020)

Officieel: Kia Sorento SUV (2020)Kia stuurt de gloednieuwe Sorento SUV met een stoere vormgeving, extra technologie én een (plug-in) hybride richting Europa!

Met reeds drie miljoen verkochte exemplaren over drie generaties en bijna 20 jaar is de Kia Sorento oprecht een succes te noemen al zullen dergelijke riante SUV’s het de komende jaren een pak moeilijker gaan hebben gezien de strenge milieu-eisen.

De nieuwe Sorento krijgt korte overhangen en een langere wielbasis mee wat de binnenruimte (nog meer!) ten goede zal komen, vooraan prijkt er een grotere/bredere grille én prominente LED lichtblokken. De A-stijl is 30 mm naar achter geplaatst wat deze Koreaan nog groter doet lijken.

Voor diepgaande details is het nog even wachten tot het Autosalon van Genève (maart 2020) waar Kia de nieuwe Sorento officieel zal presenteren, wel zien een moderner interieur met een groot infotainmentsysteem en een knappe/hoogwaardige afwerking.

Inzake motoren zou deze Kia Sorento het doen met een 2.2-liter CRDi dieselmotor (202 pk), een klassieke hybride (230 pk) en een plug-in hybride (265 pk) waarbij deze twee laatste rekenen op een doordachte combinatie van 1.6-liter benzinemotor en elektrohulp.

Midden 2020 verwachten we deze Sorento te zien blinken in de Belgische Kia showroom!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...