De Lexus ES is nu ook leverbaar met digitale zijspiegels! (2020)

De Lexus ES is nu ook leverbaar met digitale zijspiegels! (2020)Met de Digital Side View Monitor krijg je camera’s en extra schermen in de plaats van zijspiegels in je Lexus ES!

De gloednieuwe Lexus ES verzilverde – vlak voor de neus van de Audi e-tron – de titel van eerste “productiewagen met digitale camera’s als zijspiegels”. Initieel was deze optie enkel beschikbaar in Japan wegens strenge veiligheidsvoorschriften maar nu heeft Lexus deze ook in Europa kunnen homologeren. Vanaf maart 2020 in Duitsland, Spanje, Polen en het Verenigd (?) Koninkrijk, de rest van Europa volgt voor het einde van 2020.

Je zijspiegel vervangen door een camera én extra scherm lijkt op papier behoorlijk YOLO extreem, in de praktijk vraagt het enige gewaarwording. Om weerkundige invloeden te voorkomen is de high resolution camera voorzien van een verwarmingselement én lichtsensor (die grootlichten kan wegfilteren) die steevast een goede beeldkwaliteiten verzekeren. Binnenin prijkt aan elke kant een 5” scherm dat mooi in het zichtveld werd gepositioneerd.

Bij het gebruik van de richtingaanwijzers levert de Digital Side View Monitor direct een breedbeeldweergave, bij parkeren krijg je handige hulplijnen om de resterende afstand correct in te schatten.

Hoeveel de Digital Side View Monitor optie zal kosten in België is (nog) niet duidelijk, vanaf 48.490 euro heb je wel al een Lexus ES300h Berline.

Lees hier onze rijtest met de Lexus ES300h (met klassieke zijspiegels)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...