Teaser: Skoda Enyaq SUV (2020)

Teaser: Skoda Enyaq SUV (2020)Met de Enyaq zal Skoda haar eerste zuiver elektrische SUV presenteren.

Als we compacte Citigo-e even buiten beschouwing laten bespeuren we enkel de geëlektrificeerde Superb iV plug-in hybride bij Skoda, binnenkort komt daar ongetwijfeld de Octavia iV plug-in hybride en Octavia RS iV plug-in hybride bij. Maar de Tsjechen maken ook werk van een zuiver elektrische SUV die ze Enyaq gedoopt hebben.

De Skoda Enyaq EV SUV wordt wereldkundig gemaakt op het aankomende Autosalon van Genève (maart 2020) en is de eerste Skoda die gebruikt maakt van het MEB platform (dat reeds in de Volkswagen ID.3 huist).

De naamkundige (en vooral marketingtechnische) oorsprong van Enyaq willen we jullie besparen al hebben we momenteel geen verdere officiële details. Gezien heb MEB platform kunnen we een batterijpack van 45 kWh (330 km rijbereik) tot 77 kWh (550 km rijbereik) verwachten terwijl er ook nog een 58 kWh (420 km rijbereik) exemplaar in de ID.3 te verkrijgen is.

Meer details vanuit de Zwitserse hoofdstad waar de Skoda Kamiq, Karoq en Kodiaq er een elektrische broer/zus bij krijgen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...