Teaser: CUPRA Leon (2020)

Teaser: CUPRA Leon (2020)Op 20 februari zal CUPRA de sportieve varianten van de nieuwe Seat Leon onthullen!

Sinds de oprichting van het onafhankelijke CUPRA performance brand stond er enkel een CUPRA Ateca in de catalogus, eind februari maken de sportieve Spanjaarden daar een einde aan met de onthulling van hun visie op de nieuwe Leon. Zowel de Leon hatchback als praktische Leon ST (SportsTourer) koetswerkvorm krijgen een CUPRA afgeleide terwijl er ook een CUPRA Leon Competición raceversie zal zijn. Tevens wordt er gesproken over een CUPRA e-Racer (zuiver elektrische raceversie?).

CUPRA laat weten dat er voor het eerst gebruik zal gemaakt worden van een plug-in hybride aandrijflijn, een strategie die we ook al zagen bij de (technisch gerelateerde) Skoda Octavia RS iV. Vermoedelijk zal er naast deze plug-in hybride ook een volwaardige benzinevariant zijn maar op officiële details is het nog even wachten.

Van de vorige generatie Leon CUPRA werden er maar liefst 44.000 exemplaren verkocht wat de lat direct hoog legt voor de nieuwkomer.

Teaser: CUPRA Leon (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...