Officieel: Toyota Mirai (2020)

Officieel: Toyota Mirai (2020)De tweede generatie Toyota Mirai blijft trouw aan de waterstof aandrijflijn.

De Toyota Mirai is een van de weinige waterstofwagens (FCEV, Fuel Cell Electric Vehicle) die je gewoon kan kopen, toch geloven de Japanners volmondig in deze veelbelovende techniek en lanceren dit jaar een tweede generatie. Diezelfde vooruitstrevendheid hadden ze tien jaar geleden ook met hybrides waardoor ze vandaag de dag een perfect hybridegeheel hebben.

De nieuwe Toyota Mirai komt in met frisse vormgeving, vierdeurs berline koetswerkvorm, 20” velgen én zowaar achterwielaandrijving. Binnenin oogt alles behoorlijk modern, moet je vijf personen kwijt kunnen en genieten van moderne gadgets/comfort.

Exacte details omtrent de aandrijflijn kan Toyota nog niet geven omdat de ontwikkeling nog bezig is, wel willen ze 30% méér rijbereik bieden dan de vorige generatie. Deze Mirai moet dus 600 à 650 km halen en krijgt daarvoor drie brandstoftanks mee. In tegenstelling tot de klassieke elektrische wagen haalt een FCEV zijn energie niet uit een batterij maar uit een brandstofcel … die vertrekt van waterstof.

Van de 10.000 geproduceerde Toyota Mirai’s kwamen er ongeveer 1.000 naar Europa, met de nieuwe generatie beogen ze een groter commercieel succes. Waterstof kan je in België in Zaventem en Halle tanken, binnenkort komt daar ook een tankinstallatie in Antwerpen, Leuven én Haasrode bij.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Mirai!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...