Ssangyong lanceert CNG versies voor de Tivoli en Korando (2020)

Ssangyong lanceert CNG versies voor de Tivoli en Korando (2020)De nieuwe 1.5-liter TGDi benzinemotor in de Ssangyong Tivoli en Korando loopt desgewenst op aardgas!

Aardgas (CNG) is de laatste jaren aan een opmars bezig, zo zijn er meer en meer modellen te verkrijgen én zijn er intussen meer dan 100 CNG tankstations te vinden in België. Ssangyong lanceert nu een CNG motorisatie op basis van de 1.5 TGDi benzine (163 pk) voor de vernieuwde Tivoli en en gloednieuwe Korando.

De CNG installatie met twee (Tivoli, totaal goed voor 10 liter) of drie (Korando, totaal goed voor 11 liter) stalen gastanks zal in België gebeuren en veranderen niets aan het royale garantiebeleid van 5 jaar. Zuiver op aardgas kan je met de Ssangyong Tivoli CNG (vanaf 17.990 euro) 190 km ver geraken, bij de Ssangyong Korando CNG (vanaf 22.990 euro) is 220 km haalbaar. Erna schakelt het systeem onopgemerkt over op benzine waarvan de brandstoftank nog steeds 50 liter (!) groot is.

De CNG transformatie kost je 3.500 euro maar die kan/zal je snel terugverdienen dankzij de vrijstelling van BIV en rijtaks in Vlaanderen, daarnaast ligt de energiekost bij aardgaswagens significant lager.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Ssangyong Korando!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...