Preview: CUPRA Leon (2021)

Preview: CUPRA Leon (2021)Nu Seat een nieuwe Leon heeft kunnen we al even vooruit kijken naar de sportieve CUPRA afgeleide.

De vierde generatie Seat Leon zag zojuist het levenslicht en doet het met een frisse (aantrekkelijke!) vormgeving, modern interieur en diverse (zuinige) aandrijflijnen. Wie op zoek is naar méér praktische bruikbaarheid kan direct terecht bij de Leon ST. Wie op zoek is naar sportiviteit moet nog even wachten op de CUPRA afgeleide, gelukkig is X-Tomi er nog die ons een digitale preview kan geven!

Voordien waren de CUPRA modellen deel van het officiële gamma, nu staan ze los van de rest. Momenteel is er enkel een CUPRA Ateca, binnenkort moeten daar dus nog diverse modellen bijkomen.

Welke weg CUPRA zal inslaan met haar Leon-versie is nog niet geheel duidelijk. De gekende 2.0-liter viercilinder benzine met 250 à 300 pk inlepelen mag geen probleem vormen, tenzij ze de kaart trekken van elektrificatie en opteren voor een (even krachtige) 1.4 TSI plug-in hybride aandrijflijn.

Preview: CUPRA Leon (2021)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...