Preview: Mercedes EQS (2020)

Preview: Mercedes EQS (2020)Zien we hier de zuiver elektrische Mercedes S-Klasse die als EQS door het leven zal gaan?

Na de lancering van de EQC SUV en EQV luxebusje blijven ze bij Mercedes werk maken van zuiver elektrische EQ modellen. Een EQA crossover (op basis van de A-Klasse of GLA) volgt vermoedelijk snel en ook een productiemodel van de strakke EQS luxelimousine staat bovenaan de planning.

Een EQS prototype met de nodige camouflage deed een testrit – in het bijzin van de blitse Vision EQS Concept – een ritje rond California wat een nakende lancering plausibel maakt. De Vision EQS Concept kon rekenen op indrukwekkende cijfers (700 km rijbereik WLTP, snelladen tot 350 kW, 476 pk / 760 Nm en een 0-100 sprint in minder dan 4,6 seconden), we zijn benieuwd of het productiemodel het (minstens) even goed zal doen!

Het Autosalon van Genève (maart 2020) valt vermoedelijk net wat te vroeg maar in het najaar staat er nog diverse grote autobeurzen (Los Angeles, China, Parijs, …) waar Mercedes een nieuw EQ model kan onthullen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...