Video: Carfection test de Bentley Bentayga Speed (2020)

Video: Carfection test de Bentley Bentayga Speed (2020)Vinden luxe én prestaties hun weg richting de Bentley Bentayga Speed topversie?

Terwijl we nu toch al enkele maanden/jaren wachten op de marktlancering van de Bentayga Hybrid plug-in lag de focus in Crewe (Bentley HQ in Engeland) duidelijk op een topmodel. Dat werd, mooi in analogie met de Continental GT en Flying Spur, Bentayga Speed gedoopt en kan zich met een topsnelheid van 306 km/u tot snelste SUV ter wereld kronen.

Daarvoor rekent Bentley op een herwerkte versie van hun imposante 6.0-liter W12 benzinemotor die nu 635 pk / 900 Nm (!) genereert. Daarmee zit je in minder dan 4 seconden aan 100 km/u maar ook in de bochten moet hij zijn dynamische kwaliteiten beter kunnen uitspelen met de stijvere ophanging, agressievere automaat en aangescherpte Sport rijmodi.

In ruil voor 180.774 euro (vanafprijs!) kan je bij Bentley Brussels een Bentayga 4.0 V8 (260 g/km CO2) ophalen, voor 4.000 euro extra is dat een 4.0-liter V8 TDI diesel met een beperkte(re) CO2 uitstoot van 210 g/km. Voor een Bentayga Speed voorzie je best 300.000 euro!

Lees hier onze rijtest met de Bentley Bentayga W12!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...