Officieel: Bentley Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner (2020)

Officieel: Bentley Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner (2020)Het einde is nabij voor zowel de Mulsanne luxelimousine als de befaamde 6.75-liter V8 al zet Bentley beiden nog even in de spotlight met een passende afscheidseditie!

Met de steeds strengere emissie/uitstootnormen moet Bentley haar gamma herschikken en daar hoort jammer genoeg geen Mulsanne meer bij. Het nieuwe (limousine) vlaggenschip zal de Flying Spur worden die op de modernere 6.0-liter W12 en 4.0-liter V8 kan rekenen waardoor er ook geen plaats meer is voor de 6.75-liter V8 die al sinds ’59 (!) in productie was.

Uiteraard geen vaarwel/pensioenfeest zonder bijhorende final edition. De laatste 30 Mulsanne exemplaren die in Crewe van de band rollen zullen “6.75 Edition by Mulliner” zijn met de nodige unieke accenten zoals een aangepast logo in de hoofdsteun, als LED deurprojectie en op het motorblok zelf. Het Mulliner personalisatieteam zorgt op zijn beurt voor een bijzonder hoogwaardige afwerking.

De achtcilinder in de Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner is goed voor 530 pk / 1.100 Nm wat exact evenveel is als bij de Mulsanne Speed!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...