Autosalon Brussel 2020 live: Land Rover Defender (Paleis 6)

Autosalon Brussel 2020 live: Land Rover Defender (Paleis 6)Land Rover steekt haar offroadicoon in het nieuw.

De eerste generatie Defender bleef zowaar 71 jaar (!) in dienst maar met de steeds strenger wordende eisen qua uitstoot/veiligheid moest Land Rover wel eens grondig vernieuwen. Op visueel vlak doen ze dat (te?) duidelijke zichtbaar maar aan de intrinsieke kwaliteiten (onverwoestbaar, luxe, comfort, praktisch, vierwielaandrijving, offroadskills, …) werd niet geraakt. Opnieuw is er keuze tussen een 90 en 110 uitvoering (lees: kort en lang) van de Defender, die laatste geniet de prioriteit bij de productie in Slowakije.

Onder de motorkap kan je enkele vier/zescilinder benzine- en dieselmotoren vinden, tegen 2021 moet daar een plug-in hybride uitvoering bijkomen. Bestellingen worden opgenomen in ruil voor minmaal 56.800 euro, als dat teveel van het goede is kan je misschien opteren voor de Lego Technic’s versie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...