Officieel: Porsche 911 Belgian Legend Edition (2020)

Officieel: Porsche 911 Belgian Legend Edition Jacky Ickx (2020)De eerste speciale editie van de nieuwe Porsche 911 (992) is een eerbetoon aan de legendarische Jacky Ickx.

Jacky Ickx was in de jaren ’70 en ’80 hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor een resem racesucces onder de Porsche vlag, ondermeer 4x (!) op Le Mans. Reden temeer om onze sympathieke landgenoot daarvoor te eren naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag.

De gelimiteerde Belgian Legend Edition is de allereerste speciale uitvoering van de nieuwe 911 (992) generatie. Porsche Exclusive Manufaktur koos in samenspraak met de Belgische Porsche-importeur D’Ieteren voor een X Blue (wederom de eerste unieke (PTS, Paint To Sample) kleurstelling voor de 992) lak als verwijzing naar de blauwe helm van Ickx. Ook de 20”/21” Classic Carrera velgen leggen een link naar het roemrijke verleden. Een Belgische vlag en handtekening van Jacky Ickx op de B-stijl maken het geheel écht uniek. Binnenin bespeuren we Pebble Grey accenten rondom en wederom het reliëf van Ickx’ handtekening op de centrale armsteun.

Motorisch gaat deze 991 Belgian Legend Edition verder op de Carrera 4S specificatie waarbij een 3.0-liter flat six een gezonde 450 pk levert.

Slechts 75 exemplaren zullen hiervan gebouwd worden die enkel in België afgeleverd zullen worden. Bestellen kan vanaf 199.991 euro! Of Jacky Ickx zelf een exemplaar krijgt/koopt is niet geweten…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...