Autosalon Brussel 2020: Mazda line-up

Autosalon Brussel 2020: Mazda line-upMet de zuiver elektrische MX-30 en opgefriste Mazda2 heeft Mazda zowaar twee Europese premières voor het Autosalon van Brussel 2020.

In Paleis 6 kan je bij Mazda de nodige nieuwigheden ontdekken. Zo is er niet enkel de compacte Mazda2 die voor het eerst in Europa te zien is en daarbij kan/mag uitpakken met extra technologie (oa Apple CarPlay / Android Auto), aangescherpte techniek, veiligheid en zuinigere Sky-Activ motoren (mét M Hybrid techniek). Daarnaast kan je hier ook kennismaken met de veelbelovende SkyActiv-X benzinemotor die het verbruik van een diesel nastreeft in de Mazda3 en Mazda CX-30. Die laatste is trouwens ook volledig nieuw en komt bijzonder fris voor de dag!

Toch zal de MX-30 vermoedelijk de meeste aandacht trekken met zijn zuiver elektrische aandrijflijn en funky deuren. De batterij van (slechts) 35,5 kWh zorgt voor een rijbereik van ongeveer 200 km wat dagdagelijks moet volstaan, daardoor blijft het gewicht relatief beperkt en zo moet het rijgedrag “Mazda” waardig zijn. De naam verwijst dan ook niet zonder redenen naar de legendarische MX-5 sportwagen.

De bijzonder volledig uitgeruste MX-30 “First Edition” kan nu al gereserveerd worden voor 34.590 euro, de eerste leveringen zijn voorzien voor september 2020.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...