Autosalon Brussel 2020: Opel line-up

Meet & Greet: Opel Corsa en e-Corsa (2019)Op het Autosalon van Brussel staat de vernieuwde Opel Insignia in wereldpremière al zou het ons niet verwonderen dat de nieuwe Corsa met de aandacht gaat lopen.

In Paleis 3 hebben we met de opgefriste Opel Insignia een wereldpremière, per direct als Grand Sport berline en praktische Sports Tourer. Details omtrent het motorengamma zijn nog steeds een goed bewaard geheim, wel krijgt de statige middenklasser extra technologie mee waarvan de IntelliLux verlichting met LED Pixeltechniek de meest verhelderende en spraakmakende is.

Toegankelijker (en dus belangrijker?) is de gloednieuwe Corsa die zijn genen deelt met de Peugeot 208 en daar volmondig van profiteert. Deze Opel Corsa doet het met een frisse vormgeving (zowel vanbinnen als vanbuiten), moderne techniek en een ruim interieur. Naast diverse diesel en benzinemotoren is er met de Corsa-e ook een zuiver elektrisch alternatief met 330 km rijbereik en een vanafprijs van 30.495 euro!

De vernieuwde Astra en nieuwe Zafira (nu een busje ipv MPV) tekenen ook aanwezig op het Autosalon terwijl het plug-in hybride gamma van de Grandland X eveneens een prominente plaats krijgen. Iets exotischer is de Corsa Rally, een zuiver elektrische rallywagen (als Corsa OPC/GSi alternatief?) die met 136 pk en een gestript interieur komt. In ’71 had Opel met Elektro GT alreeds een soortgelijk model in de catalogus en die mag daarom nu mee op het podium.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...